Izazov, Instinkt, Investicija

U mom poslu, a osnovano verujem da je tako još u mnogim kompanijama, ali i malim i srednjim preduzećima, Investicija je reč koja se piše sa velikim početnim slovom. Zahteva mnogo rada, promišljanja i analize, svakako, ako imate nameru da bude uspešna.
S druge strane, svako ko se ikada bavio biznisom zna da postoji još jedna važna reč koja počinje istim slovom – Izazov. I upravo međuzavisnost ova dva pojma određuje uspešnost. Jer Investicija i Izazov mogu biti najbolji prijatelji, ali i naljući neprijatelji. Zbog toga su u poslu najčešće uspešni oni koji imaju imaju osobinu koja, gle čuda, takođe počinje slovom I – Instinkt.
U vremenu nametnute sulude i surove hiperaktivnosti, kada radni dan traje 24 sata, a radna nedelja svih sedam dana, kako bi uopšte mogao da se održi korak, ne samo s konkurencijom već i sa životom kakav vodimo podlegli lažnom sjaju potroašakog društva, u bunilu elektronske buke koja nas okružuje, zatrpani informacijama koje se istovaruju u naše umove poput gomile smeća na deponiji ispod koje pokušavamo da se izbavimo i sačuvamo zdrav razum, kada vam neko ponudi slamku spasa, dužni ste da makar na tren odbacite skepticizam kao nevidljivi štit koji ste oko sebe postavili, i makar iz radoznalosti saslušate o čemu je reč.
A ovde je, kao što ste pretpostavili, bila reč o Investiciji. I Izazovu.
Na Linkedinu sam naišao na informaciju da Hotel Pegaz Holiday Resort nudi na prodaju apartmane u Vrnjačkoj banji. I gotovo da je preskočim. Prelep objekat zaista, ali nemam vremena ja za to…
Ali onda sam onako, preletevši pogledom, zapazio još neke zanimljive termine: Slow Living koncept, lek protiv zauzetosti, program Busyness is not our bussiness, Slowellnes i, pogodili ste već – Investicija. Dovoljno da zaintrigira jednog večito prezauzetog menadžera velikog trgovinskog lanca, koji je gotovo zaboravio čak i značenje reči opuštanje.
U detalje neću da zalazim. Svako ima svoje razloge, planove, ideje i mogućnosti. Ja sam prihvatio Izazov. Veliki 42 kvm.
Sada, jedva čekam da Pegaz bude otvoren. Ali ne brinem. Instinkt mi govori da sam uradio dobru stvar. Za sebe, za svoju porodicu i za svoj budžet.

Gordan Đukić,
Project manager