Rezervišite direktno za najbolje cene
Datum dolaska:
Broj noćenja:
Pristupni kod (opciono):10 stvari koje smo naučili tokom 730 dana Slowliving života

Ovog meseca, hotel Pegaz Holiday Resort u Vrnjačkoj Banji obeležava dve godine života prema Slowlinig principima i moramo da priznamo da smo gradeći koncept i mi svi zajedno učili dosta o sebi, životu, ali i ljudima oko nas.
Ljubav je potpuno besplatna rabota. Ne može se kupiti, ali ni prodati. Ljubav se ne može odglumiti. Iskrena ljubav se baš nikako ne može sprečiti. Ljubav nikada neće biti zakon. Ljubav nema teritoriju, ni granice. Ljubav nema oblik, lice ili naličje. Ljubav se ne može napipati.

10 stvari koje smo naučili tokom 730 dana Slowliving života

Vrnjačka Banja, 05. mart 2022.

Ovog meseca, hotel Pegaz Holiday Resort u Vrnjačkoj Banji obeležava dve godine života prema Slowlinig principima i moramo da priznamo da smo gradeći koncept i mi svi zajedno učili dosta o sebi, životu, ali i ljudima oko nas.
Ukoliko ste nas redovno pratili i posećivali do sada, sigurni smo da ste shvatili šta označava Slowliving – ali kako bi ključne poruke imale smisla, neće smetati da pojedine stavke opet ponovimo.

Usporavanje, kao centralno mesto Slowliving koncepta

Slowliving termin predstavlja stil života u harmoniji i balansu, odnosno uči nas da usporimo i živimo u trenutku najbolje što znamo i umemo.

Za nekoga je harmonija priprema večere za porodicu i prijatelje, za drugoga dugo izležavanje u krevetu uz kafu subotom ujutru, za nekoga osvajanje novog vrha, za nekoga izlasci, sport ili gledanje filmova.

Ideja iza Slowlivinga jeste da u svakodnevne obaveze inkorporiramo male dnevne rituale koji će naš život učiniti bogatijim, lepšim i prijatnijim, i uz pomoć kojih ćemo biti prisutniji i usredsređeni na ono lepo što se dešava oko nas.

Odlučili smo da tokom rođendanskog meseca, prenesemo 10 ključnih poruka koje smo naučili praktikujući Slowliving principe života, posmatrajući sebe tokom procesa – ali goste koji su se tome istinski prepustili.

Staviti sebe na prvo mesto nije odlika sebičnosti

Broj 1:
Staviti sebe na prvo mesto nije odlika sebičnosti

Hajde da razbijemo te stereotipe. Računica je jasna, ukoliko nismo dobri sebi, nećemo biti dobri ni drugima. Voditi računa o sebi nije greh, već je osnovna ljudska potreba.

Broj 2:
Ako se u životu nađeš na raskrsnici, pitaj dete u sebi za pomoć, ono sigurno zna pravi put

Koje stvari su vas radovale kada ste bili mali? Koliko su i danas te aktivnosti prisutne u vašim životima? Probudi dete u sebi i kreni već jednom sa igrom.
Ako se u zivotu nadjes na raskrsnici, pitaj dete u sebi za pomoc, ono sigurno zna pravi put

Broj 3:
Kvalitet sna je važan

Ukoliko svake večeri odvojimo samo 15 minuta za laganu pripremu pred spavanje – namestiti krevet, otvoriti prozor kako bi ušao svež vazduh, obući čistu pidžamu i osetiti kako će jutra biti lepša, percepcija života će se sigurno promeniti iz korena. Ukoliko nam ne verujete, onda morate pročitati naš Slow & Sleep ritual kako bi shvatili da znamo o čemu govorimo.

Broj 4:
Život čine male stvari

Zagrljaj, osmeh, kvalitetan razgovor, krov nad glavom i ljudi.
Zivot cine male stvari

Broj 5:
Imamo vremena za sve, samo treba postaviti prave prioritete

Bez obzira na tempo života, važno je zapamtiti da svi mi u jednom danu imamo 24h, a kada ih podelimo na tri dela – ostane nam čuvena formula, 8 sati za spavanje, 8 sati za posao i 8 za slobodno vreme. Vremena je dovoljno, samo ga treba iskoristiti na pravi način.

Broj 6:
Priroda je lek

Ukoliko ste imali loš dan, mesec ili godinu, probajte „zelenu terapiju“. Dokazano je da prirodno okruženje podiže raspoloženje, a udah svežeg vazduha nikada nikome nije smetao.
Priroda je lek
Nikada nije kasno za aktivnosti koje nam greju krv u zilama

Broj 7:
Nikada nije kasno za aktivnosti koje nam greju krv u žilama

Primera je puno – da ne dužimo previše, savetujemo da istražite biografije britanske spisateljice Dž. K. Rouling, Vinstona Čerčila, Harland David Sandera, Vere Veng ili Opre Vinfri.

Broj 8:
U životu ne postoji samo jedna srodna duša

Ljudi su socijalna bića i kvalitetni odnosi su zaista nešto što život čini potpunijim i lepšim. Često upadamo u zamku da ukoliko ne pronađemo onu pravu i jednu srodnu dušu – osećamo se usamljenim i nepotpunim. Srodne duše mogu biti partneri, ali i prijatelji, roditelji, kolege, komšije ili ljubimac. Uživajte u svakom odnosu koji vas čini srećnim, i ne uzimajte ga zdravo za gotovo. Niste sami.
U zivotu ne postoji samo jedna srodna dusa
Svesno biramo namirnice koje unosimo u svoje telo

Broj 9:
Svesno biramo namirnice koje unosimo u svoje telo

Investiramo u svoje mentalno i fizičko zdravlje. Kada je hrana u pitanju – biramo kvalitet, a ne kvantitet. Još bolje ukoliko na tom putu istovremeno podržavamo one najhrabrije među nama – male proizvođače iz lokalne zajednice.

Broj 10:
Nećemo ništa na silu

Pustićemo da život sam otkrije šta treba dalje. Previše forsiranja ne vodi ničemu. Uvek smo tamo gde treba da budemo.
Necemo nista na silu
.
[drawattention]
[mapsvg id="3162"]
Želite da budete u toku sa najnovijim vestima, promocijama i ponudama iz našeg Resort-a?
Prijavite se na naš newsletter.
Pratite nas      
Copyright © Hotel Pegaz Holiday Resort 2024.
Sva prava zadržana.