Rezervišite direktno za najbolje cene
Datum dolaska:
Broj noćenja:
Pristupni kod (opciono):Sve nijanse plave

Kako jednim korakom dovesti organizam do blagostanja?
Poznavaoci hromoterapije, (terapije bojama), navode da je plava, boja „novog početka“. Ona simbolizuje dobru komunikaciju sa ljudima, jača samopouzdanje, utiče pozitivno na regulisanje apetita, opušta i smiruje. „Plava je jedina boja bez dimenzije, ona je izvan dimenzija, dok druge boje to nisu… Sve boje nas asociraju na konkretne stvari… dok plava najviše podseća na more i nebo, što su najapstraktnije stvari u prirodi u okviru vidljivog i opipljivog“.

Sve nijanse plave

Vrnjačka Banja, 18. februar 2022.

Kako vam zvuči saznanje da je vreme koje provodimo u blizini plavetnila – vode, mora ili čak u bazenu, jedna od najlekovitijih stvari koje možete priuštiti sebi i svom organizmu.

Ukoliko se sećate čuvenog romana “Mobi Dik” od pisca Hermana Melvila, u momentu kada se narator knjige osetio loše i pomalo tužno, kako bi oterao taj osećaj potištenosti, uputio se direktno i bez sumnje blizu plavetnila, na more. Činjenica koju treba dobro zapamtiti i naučiti nešto iz toga.

Jer plava pokreće i budi

Poznavaoci hromoterapije, (terapije bojama), navode da je plava, boja „novog početka“. Ona simbolizuje dobru komunikaciju sa ljudima, jača samopouzdanje, utiče pozitivno na regulisanje apetita, opušta i smiruje.
„Plava je jedina boja bez dimenzije, ona je izvan dimenzija, dok druge boje to nisu… Sve boje nas asociraju na konkretne stvari… dok plava najviše podseća na more i nebo, što su najapstraktnije stvari u prirodi u okviru vidljivog i opipljivog“.

Iv Klajn

Hotel Pegaz bazen - Sve nijanse plave

Kako jednim korakom dovesti organizam do blagostanja?

Istraživači su pažljivo i detaljno analizirali studije koje ukazuju na umirujuće efekte prirode na ljudski um i iznova i iznova otkrili koliko je voda moćno sredstvo za naše celokupno telo i misli, tako da nas i ne čudi što se u društvu ustalio termin „plavi um“ koji se koristi kako bi se opisalo ono poznato stanje mira koje osećamo kada smo u blizini vode.

Dobra vest je da “plavom umu” možemo pristupiti bilo gde.

Hotel Pegaz bazen - Sve nijanse plave

Za savremenog čoveka, “plavom umu” je možda najlakše pristupiti na otvorenom ili zatvorenom bazenu, jer su nam dostupni preko cele godine, bez obzira da li živimo u toplim ili hladnim krajevima planete.

Kupanje u bazenu umanjuje stres, a plava boja koja nas tamo okružuje pozitivno deluje na naš nervni sistem – što čini da se konačno osećamo smirenim i potpuno opuštenim.
Takođe, pokazalo se da se tokom plivanja mišići neprekidno naprežu i opuštaju, a ovo osećanje prati i disanje u ritmu, što sve dovodi do toga da “uđemo” u jedno, nazovimo, meditativno stanje.

Potražite hotel sa bazenom u Vrnjačkoj Banji i prepustite se oživljavanju svog “plavog uma”.

Zbog čega je plivanje toliko sjajno?

Pre svega zbog dostupnosti, ali i zbog toga što su koristi od plivanja brojne, značajne i neprocenjive za apsolutno svakog čoveka na ovoj planeti.

Pored toga što pozitivno utiče na mnoge aspekte života uključujći mentalni i emocionalni, plivanje je jedan od najboljih načina da ostanete u dobroj formi.

Poslednje, ali ne i manje važno, plivanje predstavlja odličan, a možda i jedini način da se na određeno vreme odvojimo od električnih uređaja – jer da se ne lažemo, vreme provedeno u bazenu, predstavlja retke trenutke kada mobilni telefon i laptop bar još uvek ne možemo da nosimo sa sobom.

Hotel Pegaz bazen - Sve nijanse plave

Kao i u mnogim hotelima sa bazenom u Vrnjačkoj Banji, i naš bazen je zvezda SPA centra. Sa ponosom možemo reći da je jedan od najvećih u Vrnjačkoj Banji, dužine 14m i pruža brojne mogućnosti za rekreaciju i relax – prvo jutarnje isplivavanje za podizanje energije, lagano plutanje nakon masaži i sauna ili samo tiho posmatranje iz tople hidromasažne kade.

Postoje i oni gosti, koji su kod nas na bazenu prvi put zaplivali bez mišića, i nama je zbog takvih situacija posebno drago.

Hotel Pegaz, Vrnjačka Banja

.
[drawattention]
[mapsvg id="3162"]
Želite da budete u toku sa najnovijim vestima, promocijama i ponudama iz našeg Resort-a?
Prijavite se na naš newsletter.
Pratite nas      
Copyright © Hotel Pegaz Holiday Resort 2024.
Sva prava zadržana.